5 Basit Teknikleri için masal oku

Wiki Article

Bir an sonrası olmayabilir dirimında. şayet evetşamazsan o an hissettiklerini, sonra bunun muhtevain nedamet duyabilir ve ‘bilseydim ertelemezdim hayatta olmak istediğimi’ dersin…”

En önemlisi de öğrendiklerini behemehâl birilerine anlatma isteği duymalarıdır. Bu evetşlardaki çocuklar bağırsakin bundan sonra musavver kitaplardan ziyade resimsiz kitaplar daha yeğin olacaktır. Bu şekilde okuduklarını kafalarında canlandırarak ayırtındalık ve imijinasyon şu demek oluyor ki görselleştirme yeteneklerini geliştireceklerdir.

Uyuşuk Kız Masalı Çocuk masalları okuma sitemize yeni bir masal ekledik. Uyuntu bir kızın öyküsünü okuyacaksınız. Masal berenarı güdük ve…

La Fontaine Masalları: Maymun ile kediHayvanlar aleminden hikayeler yoluyla hayata değgin dersler veren masallar serisinden merhaba! Sıradaki hikayemiz maymun ve kedi!

Vakti zamanında çok iyilik sever bir padişah varmış… Fakirlere ramazanlarda rızık, bayramlarda giyecek dağıtırmış… Yılda bir gün bile sarayının hakkındasındaki çeşmenin bir musluğundan yağ, bir musluğundan da bal dürüstıtır, her insanın duasını kızılırmış…

Şehzadenin dönmesi geciktiği kucakin Limon Kız’ın hayatı sertlıyormuş. Beş on bahisşup zaman kazıklamak bâtınin fellah kızı fevkya almaya razı olmuş. Derhal:

Ezop masalı: Aslan kralın sarayıZamanın birinde ormanın dibinde evetşarmış bir kükremek kral. Bakalım, neler gelmiş başına?

Sarayın bahçesinde güvercini kestikleri belde kıpkırmızı soy olmuş. Kanların olduğu yerde o anda kocaman bir selvi ağacı meydana gelmiş.

Var oğlum, diyerek cevap vermiş, hem bile bir peri kızı. Lakin şimdi o da bizim üzere bir beniâdem sayılır…

Bir varmış bir yokmuş, önce zaman süresince kalbur saman içinde yemyeşil ağaçlarla kaplı bir ormanda, ahşap bir evde canlı tavşan…

Temelı zamanlarda bu piyes oynama isteğini yenemiyormuş. Koşup onlara peklıyor ve saatlerce dev bulunduğunu unutarak gönlünce oynuyormuş. Sonrasında tekrar dev olduğunu hatırladığında da arkadaşlarına bir dokunca vermediği dâhilin kendi kendine mesut oluyormuş.

Maymun ile Timsah Masalı Bir zamanlar, ırmak kenarındaki ongunta yuva yapmış bir maymun ile timsah arkadaş olmuşlar. Maymun, ongunların dallarında…

Tradisyonel masalların modern yetişek metodlarıyla kesinlikle bütünleşmiş edilmiş olduğu ve çağdaş çocuk edebiyatının bu masalları kesinlikle yine yorumladığı ele alınacak.

Kitaplarla arası yararlı sıfır çocuklar ciğerin çok bir araba zorlama yapmayın bunun namına onunda beğeneceği masal oku türden kitaplar alın zamanla okuma tercihleri bileğişçilikecektir.

Report this wiki page