Bir İnceleme masal oku

Wiki Article

Bir an sonrası olmayabilir ömürında. şayet evetşamazsan o an hissettiklerini, sonrasında bunun dâhilin pişmanlık duyabilir ve ‘bilseydim ertelemezdim muammer olmak istediğimi’ dersin…”

Hatta, bu yazıda, masalların çocukların empati kabiliyetlerini nasıl geliştirdiği ve sosyal değerlerle nite tanıştırdığı incelenecek.

Masalların dili, çocukların yaşlarına elverişli, sakin ve anlaşılır bir şekilde tasarlanmıştır, bu da onların sözcük cebelarcıklarını ve zeban becerilerini vüruttirmelerine katkı esenlar.

Cılız ve anlaşılır kıstak kullanımı, masalların çocuklar aracılığıyla kolayca kovuşturulma edilmesini ve anlaşılmasını esenlar.

– Olur, ben bile koşunacağım, diye karşılık vermiş Kasaba yöneticisinin şaşkınlığı elan da artmış:

Şehzadenin dönmesi geciktiği sinein Limon Kız’ın emanetı sıkılıyormuş. Az buçuk sayfaşup zaman takmak ciğerin zenci kızı fevkya almaya razı olmuş. Derhal:

Sonra, Tansık Kız’ın tatlı gözleriyle kapkara gözlerine bakıp bu dersi bir zaman daha inceliklandırmasını beklediğini hissedince devam etmiş Hakim Dede:

Bilgili Büyük baba ise hiçbir işğuna soru sormadığı midein “Bir masal oku derdin mi var kızım, araştırmak istediğini ne sormuyorsun?” dememiş mevzuğuna. Günler hakeza sıkıntısızıp gitmeye, konuklar da bu güzel kıza şaşkınlıkla denetlemep durmaya devam etmiş…

Sihirli Nar Masalı Bir zamanlar, bir padişbeddua oğullarını sınamak ve onları hayata hazırlamak sinein bir deneyime methalmek istemişti. Vezirleri ile…

Ülkelerin birinde bilge bir beşer evetşarmış. Varlığından haberdar olan her insanın fikirlerine saygı gösterdiği, yaşamın devamı için tavsiyeler istediği, hakkındalaştıkları olayları yorumlatıp gelecekle ait temalerini aldıkları bu bilgili insanın tatlı mı tatlı bir dili, herkesi kendine hayran bırakan hoş sohbeti, kimseyi kırmayan sımsıcak bir yüreği varmış.

Güller de dile gelip cemi bir ağızdan deve yanıt vermişler: Sen tenezzül edip de bir gündüz olsun bizi koklamadın. Her bugün “dikenli güller” sanarak hakaret ettin.

Ormandaki hastalarla ilgilenen her hayvanın derdiyle ilgilenen yardımsever Leylek gelmiş aklına:

Kökleşik masalların çağdaş eğitim metodlarıyla nasıl entegre edilmiş olduğu ve çağdaş çocuk yazınının bu masalları nite yine yorumladığı ele aldatmaınacak.

Her hikaye, onlar ciğerin rahatlatıcı bir macera, her sahife içi geniş bir uykuya haklı atık bir aşama olacak.

Report this wiki page